УРЕДУВАЊЕ НА МАЛА ДНЕВНА СОБА

Ако помислите на дневната соба, сигурно ви се наметнуваат неколку идеи во глава. Дневната може да биде место за гледање телевизија, играње со децата, собирање со пријателите и едноставна попладневна дремка. И како таква може да биде тешко да се вклопат сите различни функции во еден простор особено доколку тој простор е мал.

Пред да купувате мебел размислете за сите функции и за која намена најчесто ќе се употребува, и како сите работи заедно да создадат функционална целина.

За да се создаде кохезивен простор, важно е да се дефинира како ќе функционира дневната соба и потоа соодветно да се купува мебел. Ако дневната соба ќе биде игротека, тогаш размислете за купување на гарнитура и табуретки со сандак, простор за складирање. Ако очекувате во вашиод дневен престој да пречекувате повеќе пријатели и роднини тогаш размислете за функционален мебел, масички за кафе што може да се користат и за седење или модуларна гарнитура. Секое индивидуално парче мебел треба да има функција согласно вашите потреби и желби.

 

 

Едноставни мали совети за вашата мала дневна соба изгледа пространо.

*Ногарките од мебелот треба да бидат на работ на килимот, така се губи илузијата на смалена соба.

*Наместо ламби на земја кои зафаќаат простор, монтирајте ѕидни ламби или скриени внатрешни светлечки елементи во таванот.

*Користете полици и елементи за чување на вашите работи да не бидат на видно место, како и каблите и електричните уреди да бидат сокриени во тв елементот.

* Ако имате повеќе парчиња мебел пробајте да избегнете да бидат сите на земја, можете тв комодата да ја монтирате на ѕид подигната од земја.

*Раконаслоните од гарнитурата одберете ги да бидат што е можно потенки или воопшто да ги нема.

*Практикувајте посветли бои за мебелот и ѕидовите.

 

 

Не секој поседува голема и пространа дневна соба, па дури и ако поседувате, сепак може да биде предизвик да се украсуваат правилно. Сепак, повеќето урбани жители го знаат и сакаат предизвикот да работат со мал и компактен простор за дневна соба. Без оглед на достапноста на просторот со кој треба да работите, можете да ја трансформирате вашата дневна соба да биде стилски идеално место за одмор, да ги забавувате гостите и да ги правите работите што најмногу ги сакате.

ОГЛЕДАЛА

Клучот за да се извлече максимумот од мала дневна соба додека ја правите да изгледа поголема е многу полесено отколку што мислите. Всушност, во повеќето домови, сè што е потребно е неколку стилски и прифатливи огледала што ќе го зголемат просторот со светлина што се рефлектира околу него. Огледалата се исто така лесни за избор и не треба да се монтираат, ако ги потпирате на ѕид под агол за да создадете уште поголема длабочина.

СИМЕТРИЈА

Во малите простори, симетријата треба исто така да се смета за клучна, бидејќи внимателен распоред ќе ви ја даде визуелна хармонија додека прави сè да изгледа добро средено.

БЕЛО

Најдобра шема на бои за мали идеи за дневна соба, се светлите тонови. Не треба да се каже дека бело-бела или неутрални тонови на бои се најдобри за максимизирање на мал простор како дневна соба. Кога ги комбинирате сите бели sидови со беж и други неутрални бои на мебел за смирување, веднаш ќе го осветлите малиот простор и ќе го направите да изгледа поголем.

ГАРНИТУРА

Големите софи, без оглед колку се пријатно и удобни, можат да го зафатат скоро целиот простор на кој треба да работите во дневната соба. Затоа, неопходно е да се одлучите за помали димензии. Ова е една од најважните грешки што сопствениците на домови ги прават кога ги разгледуваат најдобрите идеи за мала дневна соба. Во суштина, ако ви требаат идеи за да ја декорирате дневната соба со малку простор, избегнувајте големи софи.

Ние во Салон за мебел Дивано, сме достапни за да ги реализираме сите ваши потреби за избор на гарнитура. Без разлика дали станува збор за мал или голем простор ви нудиме гарнитури со разни димензии како и можност за промена на истите. Изборот на материјал и бои дополнително ви нудат слобода во уредувањето на вашиот дом. Сите модели можете да ги креирате според вашите желби и потреби.

агол лина

тросед лука